Сякаш няма закон

Честотата на 7 дни, която преди време отиде у ББТ, сега е отишла у ТВ7.

Няма никакво значение дали в момента ние ползваме тази честота или някой друг, защото всички кабелни оператори могат да кандидатстват за ефир по новите правила на КРС”, казва Кирил Гоцев от ББТ пред Дневник.

ТВ7 дори не  изчака предизвестената бележка за спектър от КРС. Сякаш няма закон, сякаш няма регулатор.

31 март. Миналата седмица регулаторът е уведомен, казват от КРС пред Сега.

4 thoughts on “Сякаш няма закон

 1. Spas Popchev says:

  Прокуристът на ББТ греши в прогнозата си. Ако беше така смяната в ефира на София едва ли щеше да стане толкова потайно и бързо. Или ТВ7 се продава (купувач с второ име “Г”) или авторите на аналоговите правила са осъзнали, че процедурата няма да я бъде.

 2. Spas Popchev says:

  добре, ето и тук
  От изявленията пред Сега нищо не може да се разбере. Единият регулатор казва, че Макс Ченел има далекосъобщителна лицензия, другият, че ЛГ Консулт! Чудна работа! Дано говорят за едни и също нещо! Важното е обаче, че и двете комисии са категорични – няма проблем, законът не е нарушен! Слава на бога! Че и това ако беше станало…

 3. Дачо Дачев says:

  Самостоятелният живот на далекосъобщителен лиценз, разделно от живота на програмния лиценз, е твърде спорно законодателно решение, според мен. То е против основополагащата идея за медиен плурализъм.

 4. nellyo says:

  Господин Дачев, аз съм за този подход. Винаги съм го подкрепяла, след 1997 г. вече се беше очертала необходимостта от отделна регламентация (1) на съдържанието и (2) на транспорта по технологично-неутрален начин, а Европейската комисия записа принципа в политиката си от 1999 г.

  В последните десет години има все повече доказателства за правилността на подхода, или поне аз мисля така. Не виждам как пречи на медийния плурализъм, дори точно обратното.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s