Цифров преход бг: сметката за плащане

За лошите  решения  се плаща двойно.

Първо – заради ефектите на лошите решения, второ – защото  има изгледи за имуществена санкция, която се плаща от бюджета.

Днес Труд твърди, че след изборите ще бъде получено официално съобщение за съдебна фаза на процедурата на ЕК за цифровия преход. Наистина, ако Комисията не е удовлетворена от информацията, получена от България на досъдебната фаза, може  да се обърне към  Съда на Европейския съюз.

Историята е известна. Тройната коалиция започна да подрежда, след изборите новото управление донареди. През 2010  Европейската комисия започна проверка  на цифровия преход. В края на май 2011 се появи съобщение на ЕК  за проблеми като  български модел must carry , разпределянето на   аналоговите   честоти по критерий обем реклама  и др.

Липсата на прозрачна  и недискриминационна  процедура  не е новина, тук законови процедури са се променяли, докато станат подходящи. Щяла да дойде санкция от Брюксел? Дори и така да е: благосклонността на властта вече е капитализирана частно, а  негативните ефекти – много по-тежки от евентуалната имуществена санкция – се поемат от всички.

20 октомври. Заместник- министърът Първан Русинов е освободен.  Посочената причина е несправяне с въвеждането на електронно правителство.

 

5 thoughts on “Цифров преход бг: сметката за плащане

 1. Редовен читател says:

  Май дойде краят на залагането? fr.”Rien ne va plus”
  А с него и началото на продажбите и фалитите. За честните – добро начало! ;))

 2. Driug chitatel says:

  I zashtoto smetkata se poema ot vsichki triabva da se napomniat tezi koito e napraviha: t.n. Doktor, ABRO, Zinaida, regulatorite, samoopredelilite se i drugi v redichkata …

 3. nellyo says:

  Това е проверимо, има стенограми за всяка законова норма, която се оспорва от ЕК (по проект на МС и измененията в парламентарните комисии), за правилата на Комисията за регулиране на съобщенията и за състава на ВАС, който ги потвърди.

  Но какво от това, който трябва взе каквото трябва.

 4. Driug chitatel says:

  Pone da se znae koi sa osigurili vzimaneto. Kato spomen, ta da ne im se doveriva niakoi pak. Za urok.

 5. Driug chitatel says:

  Защото същите веселяци – “експерти” са подготвили и подвеждащия отговор на България към ЕК, а сега пак напират героично да “оправят” стореното от самите тях.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s