Нели Крус: технологии в класната стая – или ще сме виновни за грандиозен провал

Нели Крус напоследък е много активна в популяризирането на цифровия дневен ред на ЕС.  Основна тема на изказванията й напоследък е  необходимостта от достъп до цифрово съдържание.

Днес Крус  призовава  учителите и образователната администрация да сложат край на  апатията си по отношение на технологиите в класната стая.

В противен случай те  рискуват да бъдат  виновни за грандиозен провал: провала да дадем на нашите деца най-добър шанс в живота. От Южна Корея  до бедняшките квартали на Найроби информационните технологии  играят по-голяма роля в  образованието, отколкото в Европа,  и това трябва да се промени.

2 thoughts on “Нели Крус: технологии в класната стая – или ще сме виновни за грандиозен провал

  1. размишльотини says:

    Бих приела тревогата на госпожа Крус ако децата в Европа нямаха достъп до информационни технологии извън училище, така както е вероятно за тези в Найроби примерно. Досега няма никакви изследвания дали и доколко технологиите са толкова важни за образованието. http://www.nytimes.com/2011/10/09/technology/a-classroom-software-boom-but-mixed-results-despite-the-hype.html Така че това убеждение е по-скоро интуитивен мит отколкото доказана истина. Даже обратното, има поддатки че вредят. Други неща са важни за доброто образование, не технологиите който може да се използват в час.

  2. nellyo says:

    Като се съгласявам, че много неща са важни за доброто образование, аз съм откъм страната на интуитивния мит.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s