Бъдещето на медийното законодателство

По съображения за пълнота – ето официално съобщение за бъдещето на медийното законодателство на сайта на правителството:

10 Юли 2012

Работна среща относно бъдещето на медийното законодателство в България се проведе днес в Министерския съвет. Участие в дебата взеха представители на президентската институция,  Народното събрание, СЕМ, на двата съюза на издателите на печатни издания, Фондация „Конрад Аденауер“ и на администрацията на кабинета.

По време на разговорите бяха обсъдени идеите на двата съюза и Фондация „Конрад Аденауер“ за законодателни промени, за да се гарантира прозрачност в собствеността на печатните медии, в авторството на информацията, която намира място на техните страници и отговорността за нейната истинност. Бяха обсъдени и въпроси, свързани с разпространението на вестниците и рекламата в тях.

В рамките на срещата се взе решение издателските съюзи да формулират свои конкретни предложения за законодателни промени, които да бъдат обсъдени и приети първо в гилдията със съдействието на Фондация „Конрад Аденауер“, а след това да се разгледат от Комисията по културата, гражданското общество и медиите в Народното събрание и ПГ на ПП ГЕРБ.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s