Aereo, правата, традиционните тв модели

И апелативен съд се произнесе  по спора на  американските телевизии с Aereo.   Компанията  предоставя  на потребителя  индивидуална антена, с помощта на която телевизионните  програми, разпространявани наземно  в областта на Ню Йорк, могат да се гледат онлайн. Телевизиите смятат, че се нарушават права на интелектуална собственост,  и искат от съда мярка срещу Aereo.

 

Решението се окачествява като  забележително технически грамотно.  Аereo предлага  нова алтернатива (a cloud-based DVR service)  за достъп на потребителите до телевизионното съдържание.

Изходът на този спор е важен поне за

  • облачните технологии, доколкото решението  Cablevision вече се прилага последователно в такива случаи;
  • традиционния модел, при който кабелните оператори доставят тв програми до аудиторията, като плащат на телевизиите (макар телевизиите да твърдят, че тези такси са малък дял от техните приходи).

За разлика от Comcast  u останалите кабелни компании, които плащат, Aereo не плаща на телевизиите. Поради което те смятат, че  Апелативният съд дава ОК да се краде и разпространява защитено съдържание.

The Huffington Post  нарича Aereo  cable killer. 

 

One thought on “Aereo, правата, традиционните тв модели

  1. От едно село says:

    С това се срива височината на досегашния единствен тип ‘крепостна стена’ – заграждащата Замъка на ‘Краля’! И се започва издаване на ‘ПУП’-ове за ‘Замъци’ и … на провинциалните му контрагенти? Демокрация значи. Днес в САЩ, утре и в … други ‘села’… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s