Няма фирми, защото няма право по закон

Собствеността и контролът върху медиите.

Това, което се вижда:  проблемът е системен и засяга не  медиите – засяга държавата.

Ето какво казва банкер днес:

  Самият Пеевски няма фирми, защото няма право по закон.  Ноторен факт е, пише във всички медии, че той е собственик на Булгартабак и на редица други фирми. Булгартабак, пресгрупата и така нататък.

Така е с Пеевски, така беше  с  Красимир Гергов:  “относно предположенията, че имам участия в Би Ти Ви,  Триада, Фокс лайф и др., ще кажа, че не мога да имам такива, понеже ми е забранено по закон.”

 

Извод първи. В България монополистите без фирми   са  над законите.

Ако искат,  ги спазват – ако искат,  ги пишат според интереса си.

Красимир Гергов промени закона.  Пеевски написа нов.

Извод втори. В България днес е ноторен факт  това, което вчера е увреждане на конкурента, клевета или набедяване.    Шеф на КТБ   се позовава не на документите, които държи, а на медиите, които години наред КТБ притискаше и заплашваше със съд.

Пример са делата пред ЗЗК и ВАС за публикации на Дневник и Капитал   – недоказани факти днес се сочат от КТБ като ноторни:

От решение на ВАС: […] Установено е,че в статия на в. „Капитал”, брой от 17.04.10 г., раздел „Какво ни чака”, е посочено, че „трескавото изкупуване на вестници … от групата фирми около Корпоративна банка няма нищо общо с медийния бизнес”; че „вместо да защитават интересите на читателите си, въпросните медии откровено застават зад политическите и икономическите интереси на техните скрити собственици”, както и че „търговията с влияние се превръща в норма на поведение за все по- голяма част от българския медиен пазар”.

Първите страници на Монитор и Телеграф тези дни са абсолютното доказателствоtelegraph201-1.qxd, че „вместо да защитават интересите на читателите си, въпросните медии откровено застават зад политическите и икономическите интереси на техните скрити собственици”.

 

 

 

 

 

 

Интервю на Цветан Василев за бТВ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s