Twitter, Facebook въвеждат по-строги правила за съдържанието

Няколко щата в САЩ, а отскоро Англия и Уелс  са криминализирали публикуването на сексуално съдържание в мрежата с цел дискредитиране на определено лице (“revenge porn”).  Правилата се отнасят до секс, но целта е защита на личния живот със средствата на наказателното право, а не защита от порнография.

Мотивите на Министерството на правосъдието  ориентират какво е revenge porn (т.4) и причините за изменението на английския закон – да се пресече опасната тенденция: ВВС говори за експлозия на публикуването на сексуално съдържание с цел дискредитиране и тормоз.

Тъй като снимки и видео се споделят онлайн, често в социалните мрежи, започнаха да реагират и мрежите – което вече засяга и българските потребители – засега чрез промяна на правилата. Губим потребител след потребител заради тролове, злоупотреби и малтретиране в мрежата,  с които не се справяме, казват от TwitterЗанапред в недопустимото съдържание изрично се включват  интимни снимки и видео, направени или разпространени без съгласието на лицето.

Facebook  също уточни стандартите си – включително срещу съдържание, насърчаващо сексуално насилие и сексуална експлоатация.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s