За пре-подаването: с благодарност

Семестърът завършва, отново искам да благодаря на всички, които в рамките на зимния семестър гостуваха на студентите от бакалавърската програма по Европеистика и в курса Комуникационни права: съвременни европейски дебати  в магистърската програма Е-Европа.

Нери Терзиева, авторитет в журналистиката и скъп приятел,  не само води от години  курса по Новинарство, но приема все повече стажанти от медийния профил в новия проект BITelevision, а на екрана и в екипа (заедно с Ралица Василева, Ралица Ковачева – гости през миналата и предходни години)   виждаме наши възпитаници. Константин Павлов – Комитата вече е не само гост, но като докторант в катедра Социология  посвети доста четвъртъци  на новите медии.  Владо Йончев  се включи и лично, и  заедно с гостите в обсъжданията – включително с депутатите  от Европейския парламент Ева Паунова и Светослав Малинов, като се дава възможност на студентите да изпълняват и   практически задачи  по европейска проблематика. Продължава  отличното сътрудничество с Кристина Христова и Европа.Дневник, където бакалаврите публикуват медийни досиета на европейски теми.

При магистрите гостуваха   Велислава Попова/Дневник, Весислава Антонова/КапиталЕленко Еленков – с любезното участие на Владо Петков – Каладан, който иначе има самостоятелен курс  в програмата, Иван Бедров/ Клуб Z, Георги Савчев/Офнюз,  Евгени Димитров/Булфото, Борислав Кондов/БТА, Борис Бончев/Копи БГ ,  адв. Емил Георгиев/Регюлиджънс,   Мария Черешева/АЕЖ заедно с Боби Димитров.

Всяка среща на Георги Господинов и Явор Гърдев със студенти предизвиква много голям интерес. С Георги Господинов за пореден път откриваме учебната година, след което през есенния семестър той води курса си по творческо писане,  а Явор Гърдев беше поканен по конкретен повод  – постановката Квартет и технологиите – но разговорът достигна до житейските избори, свободата и значението на изкуството в съвременния свят.

Имахме удоволствието да  посетим Представителството на ЕК и да чуем ръководителя на представителството Огнян Златев за приоритетите на ЕС и единния цифров пазар. А със съдействието на ИБ на Европейския парламент и лично на Теодор Стойчев, който гостува в катедрата през миналия семестър, бакалаври и магистри през октомври имаха работно посещение в Европейския парламент.

Благодаря на докторантите, които ни съдействаха за провеждане на срещите, и на всички, участвали в тях – и до нови срещи.

 

 

3 thoughts on “За пре-подаването: с благодарност

  1. komitata says:

    Страхотно беше, потвърждавам 🙂

  2. Kaladan says:

    За мен беше удоволствие 🙂

  3. Двама от най-големите пичове в магистратурата са го казали вече – потвърждавам на 100%. Едни от най-страхотните моменти в професията. Специални благодарности на проф. Огнянова, д-р Господинов и Каладан, които са сред най-смислените хора в живота ми въобще. Ще ги тормозя много в бъдеще. За мен беше чест : )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s