Тим Дейви за безпристрастността на БиБиСи

Hовият генерален директор на БиБиСи Тим Дейви  изложи възгледите си за управление на обществената медия на среща с работещите в нея.

Медиите в Обединеното кралство пишат за отделни тези на Дейви, които вече предизвикаха оживени дискусии – като за източниците на финансиране, която беше отразена тук.

Друга тема е за начина, по който журналистите в БиБиСи използват социалниme медии. Дейви започва борба с обвиненията за   пристрастност на БиБиСи  – поради ангажимента на публично финансирания оператор за безпристрастни новини в тези силно поляризирани времена: „Ако сте журналист, който не се интересува от баланса, ако не можете да оставите политиката  пред вратата на редакцията –  нямате място тук.“

Очаква се и публичен регистър за  приходите, които работещи във БиБиСи получават от частния сектор, без все още да се дават подробности какво би трябвало да се декларира.

Очаква се освен това да се направи преглед на проблеми, свързани с участие на работещите в БиБиСи в социалните медии.

Медиите дават изява и на възраженията срещу тази линия на новото ръководство:  “Тя е разбираема за новинарите, но за цялото БиБиСи? Като се има предвид повсеместното разпространение на социалните медии в живота ни, доколко ще работи това ограничение? Защото, ако BBC наема само хора, които или нямат мнения, или се страхуват да изразяват мнения, може да открие, че  персоналът  е скучен и плах. БиБиСи процъфтява заради  иновациите и творчеството на хората. Може ли  да се съсредоточим върху баланса, а не върху мълчанието? “

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s