Джoни Деп v News Group Newspapers

Джони Кристофър Деп се жени през 2015 за Амбър Хърд, през 2016 се развежда.

През 2018 Деп завежда дело за клевета срещу британски таблоид (The Sun с издател NGN) за публикации –  както Деп казва – “с намерение да сложат край на кариерата му”. В тях се твърди приблизително следното (според съдебното решение): 

Деп е виновен  за сериозно домашно насилие срещу тогавашната му съпруга, причиняващо значителни наранявания и водещо до страх за живота й, за което   е бил принуден да плати не по-малко от 5 милиона британски лири  и  други мерки –  и поради тази причина не е годен да работи във филмовата индустрия.

През 2018 Амбър Хърд  пише статия във Вашингтон Пост със заглавие „Изказах се срещу сексуалното насилие – и се изправих пред гнева на нашата култура. Това трябва да се промени.” По този повод през 2019 г.  Деп завежда второ дело за клевета във  Феърфакс, Вирджиния, САЩ.  Този съдебен процес продължава. 

Защитата избира да докаже, че твърденията в публикациите са истина. БиБиСи описва възможните подходи за защита при клевета в Обединеното кралство. По време на процеса се обсъждат 14 инцидента или, в някои случаи, поредици от инциденти.

Решението:

[… ] по-голямата част от предполагаемите нападения на г-н Деп срещу г-жа Хърд  са доказани. Самият г-н Деп е заявявал “тя си проси тотално унижение и ще го получи”.

Искът се отхвърля.  [… ] подсъдимите показаха, че онова, което са публикували, е по същество вярно. Стигнах до тези заключения, след като разгледах подробно 14-те инцидента,  както и всеобхватните съображения, които ищецът представи. 

Процесът в САЩ ще продължи през 2021 г.

update | Джони Деп в Инстаграм:

Instagram_photo_by_Johnny_Depp_•_Nov_6,_2020_at_6_15_PM_-_2020-11-07_12.47.25

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s