Parler обратно в App Store на Apple

Parler e офлайн от 9 януари 2021, дотогава е разчитал  на услугата  Amazon Web Services (AWS), но тази услуга е отказана, защото  “в Parler има десетки публикации, които насърчават насилието”.

Google и Apple премахват  Parler от техните магазини за приложения “поради неспазване на изискванията  за модериране на съдържанието”. Parler е онлайн от 2018 г. и може да се върне, ако намери алтернативен хост, но директорът Джон Маце е  заявил пред Fox News: ”всеки доставчик, с когото разговаряме, казва, че няма да работи с нас”.

Според WP Parler вече ще използва нова система за модериране, използваща изкуствен интелект, със строги стандарти. Apple потвърждава, че ще позволи на Parler да се върне в App Store – където Parler е приложение номер едно преди свалянето на 9 януари.

“Случаят показва влиянието на Apple и други големи технологични компании върху бизнеса, който съществува на техните платформи”, пише WP. “Като единствен вземащ решения какви приложения могат да се използват от iPhone, Apple е също толкова важен арбитър на онлайн изразяването, колкото са Facebook или Twitter, макар че често се пренебрегва”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s