Tag Archives: gdpr

КЗЛД: Информационно-разяснителни материали по Регламент 2016/679 (GDPR)

Информационно-разяснителни материали по Регламент (ЕС) 2016/679 (Общ регламент за защитата на данните)

Tagged ,

WG29: Насоки относно съгласието според GDPR

През тази седмица работната група WG29 издаде Насоки относно съгласието според Общия регламент за защита на данните.

Те са изготвени в продължение на Opinion 15/2011 на WG29  относно съгласието и имат за цел да предоставят практическа помощ за прилагане на Общия регламент за защита на данните. Opinion 15/2011 запазва валидност, доколкото е в съответствие с новия регламент.

Tagged ,

Практически въпроси на защитата на личните данни след 25 май 2018

Комисията за защита на личните данни предлага този материал в помощ на прилагането на GDPR.

Практически въпроси на защитата на личните данни след 25 май 2018

  • Съгласие за обработване на лични данни
  • Правото да бъдеш забравен
  • Профилиране
  • Длъжностно лице по защита на данните
  • Отчетност
  • Оценка на въздействието
  • Защитата на личните данни на етапа на проектирането (privacy by design) и по подразбиране (privacy by default)
  • Административно-наказателна отговорност
=
Tagged

КЗЛД: Десет практически стъпки за прилагане на новия Регламент относно защитата на данните (GDPR)

На 25 май 2018 г. влиза в сила новият Общ регламент относно защитата на   данните –  Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО 

Комисията за защита на личните данни е издала указания – десет практически стъпки за прилагане на новия Общ регламент.

 

 

Tagged