ЕС: политика в областта на конкуренцията 2011

Доклад относно политиката в областта на конкуренцията 2011 г.

2011 г. беше една бурна година.
В този икономически контекст лоялната конкуренция продължава да бъде неотменно условие за пълната реализация на вътрешния пазар и ключов компонент на общата стратегия за принос към възстановяването на европейската икономика и разцвета на глобално ниво.
В съобщението е представено как политиката за конкуренция и действията за прилагането ѝ, предприети през годината, са допринесли за постигането на по-широките цели на политиката на стратегията „Европа 2020“ и са подкрепили растежа, заетостта и конкурентоспособността на икономиката на ЕС.

One thought on “ЕС: политика в областта на конкуренцията 2011

  1. petrov says:

    Eто мястото да обърнем внимание на набиращия сила бойкот на издателство Елзевир(Elsevier), част от Академичната пролет – действия срещу консервативните практики при научното публикуване. За греховете и порочните практики специално на Елзевир може да се прочете в английската уикипедия
    http://en.wikipedia.org/wiki/Elsevier
    – там има и страница за аргументите и формата на бойкота
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Cost_of_Knowledge.
    Всички радетели за по свободно разпространение на информация и знания, и особено академичната общност, биха могли да вземат отнощение като подпишат заедно с колегите си петицията:
    http://thecostofknowledge.com/#list

Leave a comment