За какво са ни тия блогове

Боян пита.

Боян пита за целите, но по-лесно ми е да отговоря за причините: защо имам такъв блог.

Първата е, че  медийното право е бързо, не може да се чете (само)  от учебници. Затова и блогът ми съзнателно е ограничен по предмет (медийно право +  политика за информационно общество и медии, главно на ЕС) и съзнателно  има много препратки към закони и съдебна практика. За блог това  е недостатък, но споделените ресурси ми се виждат добра причина.

Втората е заради независимостта   от техническите ограничения на вестниците – затварят в определен час, текстът трябва да е в определен обем, а и минава време до излизането на броя. Поне така беше с хартиените вестници. Понякога редактират. А  блог значи веднага и свободно. Да  се включиш по тема веднага и свободно ми се вижда добра причина.

Понякога минават хора, казват по нещо. В този блог – 3500 пъти. Добра причина.  В отделни случаи е и много дисциплиниращо.

Понякога се свършва някаква работа. Нещо се приема, нещо  се отменя. Можеш да подкрепиш човек или решение – или обратно.  Участваш лично: понякога с успех, понякога не  –  но кой е казал, че всяко усилие трябва да е непосредствено успешно.

3 thoughts on “За какво са ни тия блогове

  1. Това може би е едно от най-точните и кратки опредления, които съм чел по темата. Поздравления. Моето обикновенно включва клетка с маймуни, които се бият с пръчки.

  2. illa says:

    “Понякога минават хора, казват по нещо. Понякога се свършва някаква работа. Нещо се приема, нещо се отменя. Можеш да подкрепиш човек или решение – или обратно. Участваш лично: понякога с успех, понякога не – но кой е казал, че всяко усилие трябва да е непосредствено успешно”.
    Едно от нещата, заради които ги има блоговете. Едно от важните неща.

Leave a comment