Допълнително субсидиране на БНТ за права за мачовете от А група

  • Действие първо.

Лятото на 2011.  На пресконференция министър-председателят казва, че се дават 1.8 млн на БНТ за правата за мачовете от А група. Големите мъже в спорта, бизнеса и държавата се разбраха за тв правата в името на феърплея. (Стандарт)

“Имахме дълги перипетии и се радвам, че най-после  се оправихме. Искам да благодаря на Цветан Василев и Корпоративна търговска банка. Те винаги са помагали на спорта. Също така с премиера Борисов се договорихме държавата да отпусне 1,8 милиона лева на БНТ. Единствената оферта, която бе получена в БФС, бе тази на Валентин Михов. Той осигури банковата гаранция и е най-добрият в това отношение”, каза Боби Михайлов.

Тази сутрин пих кафе с Бойко Борисов и решихме да не лишаваме зрителите от възможността да гледат европейски мачове. Няма да се възползваме от правото на блокирани часове. Нека всеки гледа каквото си иска”, заяви Михайлов. (Булфутбол).

Уредено! (СБЖ)

  •  Действие второ.

В Държавен вестник бр.72/2011 е обнародвано Постановление 262 на МС:

Чл. 1. (1) Министърът на финансите да предостави от централния бюджет за 2011 г. допълнителна субсидия на Българската национална телевизия в размер 600 000 лв. за придобиване на изключителните права за заснемане и разпространение на мачовете от българското футболно първенство, сезон 2011 – 2012 г.
(2) Субсидията по ал. 1 да се осигури чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2011 г.
Чл. 2. Министърът на финансите да извърши произтичащите от чл. 1 промени по централния бюджет и по бюджета на Българската национална телевизия за 2011 г. по реда на чл. 34, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.
  • Действие трето.

Седмица преди мача  Левски  – ЦСКА управителят на дружеството SV RSA, което държи правата, обясни, че може да прекрати договора на БНТ за мачовете от А група, защото националната телевизия има задължения. (Дневник)

Сега какво?

  • Епилог, epílogos.

Важни решения се вземат в режим на особена корпоративно-институционална  медиация, по правило невидима, освен ако – за нуждите на PR-a – не бъде оповестена в централните новини с цел да я приветстваме.

И за БНТ, и за миньорите от Мадан, и за персоналната стратегия на всекиго е важно: върховенство на закона в публичен интерес или върховенство на съвпадащите интереси на големите мъже.
  • Втори епилог

Корпоративна търговска банка показва обединението между бизнеса и държавата (видео). Корпоративна търговска банка и г-н Цветан Василев са с голямо сърце към спорта. В момента за първи път се вижда обединението на бизнеса и държавата, коментира министър Свилен Нейков.

  • Трети епилог, 3 май:

“По договор БНТ превежда парите на фирмата на Михов в 7-дневен срок от получаване на държавната субсидия за футбол.”   Михов призовал правителството  да даде обещаната субсидия:

Защо не е преведена субсидията – това не знам. Премиерът Бойко Борисов обеща тези 1.8 милиона лева. А и не е само той, става дума за обещанието на правителството. Има си и министър на финансите. Като са обещали, да си спазят думата.

Историята ще се дописва.

One thought on “Допълнително субсидиране на БНТ за права за мачовете от А група

  1. читател says:

    Хората си имат Чък Норис, а ние Бойко Борисов.
    Ако някой ден астероид се насочи към Земята и заплаши да унищожи всичко живо, трябва само да уведомим ББ. И тогава горко на астероида…

Leave a comment