Брюксел: за една среща на медиите и участието на генералния директор на БНТ Каменаров в нея

Обществени  и търговските доставчици на радио и телевизия са имали среща на 19 февруари 2019 г. в Брюксел по покана на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Две новини от тази среща:

Първо, според Advanced Television след обсъждане, фокусирано върху медийната екосистема и борбата срещу дезинформацията, доставчиците са призовали   европейските институции за мерки – и според по-конкретна информация – за регулиране на платформите.

Второ, тази среща едва ли щеше да бъде забелязана в България, ако Българската национална телевизия не беше я отразила в централната си информационна емисия По света и у нас,  и в частност ако не беше отразила своя генерален директор Каменаров в Брюксел. Работата е в това, че в същото време  Каменаров е уведомил съда, че не може да се яви в съдебно заседание  поради  остра респираторна инфекция  – и така за пореден път  делото на Каменаров за шофиране след употреба на алкохол се е отложило. Съдът вече е наложил глоба от 1000 лева на Каменаров за  “поведение на границата със злоупотреба с право”.  С новото отлагане тази граница изглежда вече да е премината.

(снимка – от емисията на БНТ)

След това необичайно включване на подсъдимия от Брюксел съдът е назначил проверка на болничния лист на Каменаров.

Константин Каменаров е подсъдим на втора инстанция в Софийския градски съд, където обжалва присъда условно лишаване от свобода от 1 година и 3 месеца и глоба от 600 лв. за това, че е управлявал автомобила си със съдържание на алкохол 1,6 промила.

Той е избран за тенерален директор при  висящо наказателно дело за шофиране след употреба на алкохол. Според ЗРТ кандидатът трябва да има висок обществен авторитет. Доколкото стана ясно, по време на конкурса СЕМ е установявал това обстоятелство с декларация от самия кандидат.

Leave a comment