ЗРТ в ремонт: парламентарна комисия, заседание на 13 февруари 2020

Тоя блог няма друга работа, освен да информира какво се случва в областта на медийното право. Активна дейност кипи в началото на 2020 г. Паралелно по пет линии се предлагат или обсъждат промени:

  1. Законопроект на Антон Кутев и др. законопроект 954-01-85 – 2019 година
  2. Законопроект на Валери Симеонов и др.  законопроект 054-01-17 – 2020 година
  3. ЗИД ЗРТ – от РГ по въвеждане на ревизията на медийната директива
  4. ЗИД на ЗРТ – от РГ по въвеждане на Съобщението за държавната помощ за обществените медии в   уредбата на БНР и БНТ
  5. Експертна група –  група на Вежди Рашидов – за която се знае това. Жалко, че няма запис на проведената дискусия в БНТ  –  от нея тръгна въпросната група. Но пък  в  БНТ се водят разговори с експерти   под заглавие “Каква обществена телевизия искаме”  – записите  са достъпни, вижте за какво става дума.

Има да се появява и План за развитие на медийната среда.

Документи:  на сайта на Народното събрание вече е качена  стенограмата от заседанието на парламентарната комисия за култура и медии на 13 февруари, която е обсъдила проекта на Антон Кутев, а в следваща точка е изслушала обобщен доклад за работата на групата на Вежди Рашидов.

Стенограма (13_02_2020)

Обобщен доклад на експертната група  не се забелязва на сайта на НС, когато се появи –  ще го кача ТУК. В медиите има публикации за доклада, споменати са идеи по всякакви въпроси, някои от които вече са опитвали да стигнат до законодателство – напр. идеята за задължително разпространение на частни програми, на които при това ще се плаща – ясно е на кого може да бъде тази идея – а също идеята за 5-годишни мандати и др.

Tagged

Leave a comment